پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

وعاظ و خطبای مشهور کشور در سومین نشست مبلغان نخبه و برتر در خصوص مسائل خرد و کلان از جمله تشکیل انجمن، ایجاد وحدت رویه، تغییر شیوه های تبلیغی، انسجام فعالیت های تبلیغی و ... سخن گفتند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در سومین نشست مبلغان نخبه و برتر کشور که روز گذشته با حضور آیت الله العظمی مکارم شیرازی، در مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) قم برگزار شد و بیش از سه ساعت به طول انجامید، وعاظ و خطبای مشهور کشور پیشنهادات، انتقادات و طرح های مختلفی را در راستای انسجام بخشی به فعالیت های تبلیغی ارائه دادند.

در ابتدای نشست رییس دفتر تبلیغات اسلامی پس از خیر مقدم اشاره ای به دستاوردهای نشست دوم مبلغان نخبه کرد و گفت: هدف از تشکیل این جلسات ارتقاء سطح کیفی و کمّی مبلغین و دریافت منّویات مراجع معظم تقلید و علمای برجسته حوزه های علمیه برای بهتر گام برداشتن می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی ادامه داد: یکی از مواردی که در جلسه قبل مطرح  گردید، بحث تاسیس تشکّل خطبا بود؛ دفتر تبلیغات نمی تواند در این زمینه موسس و متکفل باشد، ولی می تواند حامی و حمایت کننده موسسین و اعضای آن باشد.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی ابراز داشت: آمادگی داریم با معرفی 5 نفر و انتخاب هیئت مدیره، از راه اندازی این تشکّل حمایت مادی و معنوی داشته باشیم و کار را برای انسجام هر چه بیشتر مبلغین نخبه آغاز نماییم.

تاکید بر بهره گیری از شیوه های نوین تبلیغی

در ادامه نشست، حجت الاسلام و المسلمین ناصر نقویان با اشاره به اهمیت بحث تبلیغ، گفت: مهمترین رسالت حوزه بحث تبلیغ است و باید به فکر تبلیغ موثر بود.

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: تبلیغات سنتی قطعا در مسائل مرتبط تاثیرات خودش را گذاشته است، اما امروز ذائقه جامعه و نسل جوان متفاوت و به روز شده است و ما نیز باید شیوه های نوین تبلیغ را دریابیم.

وی یادآور شد: شاید تبلیغ سنتی در زمینه‌های خود، تاثیر لازم را داشته باشد، اما با توجه به رشد رسانه‌ها و ارتباطات پیچیده میان انسان‌ها، به روز کردن تبلیغ را امری ضروری کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین نقویان با بیان این که مهمترین رسالت حوزه تبلیغ دین است، ادامه داد: روحانیون و طلاب باید حقیقت زیبای دین را به طور صحیح برای مردم تبیین کنند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که حوزه‌ علمیه باید تبلیغات دینی را به خوبی رصد کند، یادآور شد: امروزه شاهد هستیم که برخی‌ افراد، در داخل و خارج از کشور، مطالبی را بیان می‌کنند که سخنان آنها از استحکام و ارتباط لازم با مبانی دینی برخوردار نیست.

وی با اشاره به اینکه هجرت روحانیون از قم به شهرستان ها یکی از الزامات تبلیغ دین است، یادآور شد: برخی مناطق در طول سال تنها در ماه رمضان و دهه محرم از وجود روحانیون و مبلغان دینی بهره‌مند می‌شوند.

لزوم تمرکز برنامه ریزی تبلغی

حجت الاسلام والمسلمین جعفرشجونی یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود که خواستار برنامه ریزی مدوّن و تمرکز فعالیت های مبلغین شد.

عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با اشاره به اینکه تعدد مراکز تصمیم گیری برای مبلغین، هم از کیفیت و هم از کمیّت امر تبلیغ می کاهد، خواستار عنایت ویژه مراجع معظم تقلید و نهادهای ذیربط به زندگی و معیشت مبلغان عرصه دین شد.

مبلغان؛ هنرمندان عرصه ترویج دین

حجت الاسلام و المسلمین شریعت از استان اصفهان به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست، ضمن تاکید بر بحث ارتقای سطح علمی و عملی مبلغین، نخبگان مبلغ را هنرمندان عرصه ترویج دین عنوان کرد و گفت: همان طور که بازیگران ستاره های سینما هستند، مبلغین نیز نخبگان عرصه دین و هدایتگری می باشند.

وی افزود: مبلغین سفیران انقلاب هستند و پیام اسلام و نهضت خمینی کبیر(ره) هستند و باید مورد عنایت بیشتری قرار بگیرند.

حجت الاسلام شریعت در ادامه سخنان خود شهرهای مرزی کشور را دارای موقعیت بحران و هشدار دانست و تصریح کرد: این مناطق به دلیل محرومیتی که دارند نقطه نفوذ وهابی های تکفیری و سلفی ها شده اند و با حداقل هزینه که گاهی به صورت یک کولر، یخچال و... است، کسانی را که از نظر اعتقادی سست هستند را به آیین خود می آورند و فتنه هایی را خلق می کنند.

این مبلغ نخبه اصفهانی تاکید کرد: امروز باید این نقاط حساس را شناسایی و برنامه ریزی مناسبی در این خصوص انجام داد.

حجت الاسلام شریعت گفت: نهادهای فرهنگی و حوزوی باید با سرمایه گذاری دراین مناطق دست ایادی نفاق و شرک را کوتاه کنند تا مردم آن مناطق به زندگی عادی خویش برگردند.

ضرورت شکل گیری تشکل وعاظ و خطبا

در ادامه نشست، حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی از استان خراسان خطاب به حضار حاضر در نشست گفت: بحث تشّکل خطبا و وعاظ باید جدّی گرفته شود چرا باید در جامعه امروز، کبابی ها، میوه فروش ها، قنادی ها و... صنف داشته باشند ولی مبلغین و خطبا از این نعمت محروم باشند.

وی افزود: وجود تشکّل، نوعی همدلی، انسجام، وحدت رویه و امتیازات متنوع دیگری را به همراه خواهد داشت، پس نباید در تاسیس و راه اندازی آن تعلل کرد.

این مبلغ خراسانی در بخش دیگری از سخنان خود، بحران هویت را یکی دیگر از عوامل انشقاق میان جمعیت خطبا و وعاظ توصیف کرد.

حجت الاسلام والمسلمین واعظ موسوی دامه داد: در جهان غرب هر گونه نوآوری ثبت می شود تا همگان از آن مطلع شوند چرا خطا و وعاظ شهیر ما نباید ابراز هویت کنند و خود را به همگان بشناسانند؟

وی گفت: ما مروّج دین و مبلغ پیام مراجع هستیم و حرّیت خاص خود را داریم و نمی توانیم برای مسائل معیشتی وام دار هر کسی باشیم.

ویژگی های مبلغ نخبه

حجت الاسلام والمسلمین گنجی، سخنران دیگر سومین نشست نخبگان تبلیغ کشور بود که امر تبلیغ را رسالت انبیا الهی دانست و گفت: همین که ما در کسوت واعظ و مبلغ دین الهی هستیم برای ما کافی است.

وی افزود: آنچه امروز مبلغ ما باید مدنظر داشته باشد و سعی کند به آن درجه برسد، خلق و خوی پیامبران الهی و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.

وی تاکید کرد: مبلغ امروز باید ببیند انبیا الهی چه ویژگی داشتند که امت را به سوی خود جلب می کردند و اگر این موارد اصلاح شود بطور یقین دنیا گلستان می شود.

حجت الاسلام والمسلمین گنجی بیان داشت: مبلغ نخبه کسی است که در دو سنگر تحصیل و تبلیغ فعالیت کند و به قله های رفیع علم اندوزی دست یابد.

روش شهید مطهری؛ بهترین شیوه تبلیغ دین

حجت الاسلام والمسلمین گرجی از استان اصفهان نیز به عنوان یکی دیگرا از سخنرانان نشست سوم مبلغان، گفت: آنچه باید از سوی نهادهای مربوط مبلغین مدنظر قرار بگیرد، بحث نظارت است؛ توجه به سلامت وعاظ و مبلغین یکی دیگری از مسائلی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به این که روش شهید مطهری بهترین روش و شیوه برای تبلیغ مبلغین است، افزود: شهید مطهری آگاه به زمان بود و مرزبان اندیشه بود، مبلغین باید همین شیوه را برای موفقیت پیگیری کنند.

تاکید بر نیاز سنجی تبلیغی

حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد سخنران بعدی این نشست صمیمی بود.

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: تقویت باورهای دینی مهم‌ترین وظیفه‌ای است که امروز بر دوش طلاب و روحانیون گذاشته شده است.

وی ادامه داد: امروز باید مشکلات جامعه را به خوبی رصد کنیم؛ در شرایط کنونی باید باورهای دینی و اعتقادی را در جامعه تقویت کرد.

حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد افزود: با وجود سیل تبلیغاتی دشمنان و هجمه‌های گوناگون رسانه‌ای علیه تشیع و اعتقادات اسلامی، باید فعالیت حوزه‌های علمیه هم روزآمد و بیشتر شوند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که امروز نصیحت کردن فایده‌ای ندارد خاطرنشان کرد: باورهای دینی کم رنگ شده‌اند و ابتدا باید اینگونه امور را سامان‌دهی کرد؛ حضرت محمد(ص) نیز طبیبی بودند که مرهم را بر زخم‌های اصلی مردم نهادند و طلاب و روحانیون باید سیره ایشان را ادامه دهند.

وی با تاکید بر تقویت باورهای دینی در جامعه توسط حوزه‌های علمیه و روحانیون گفت: این امر مهمترین وظیفه‌ای است که امروز بر دوش طلاب و روحانیون گذاشته شده است.

لزوم تسریع در راه اندازی تشکل وعاظ و مبلغین

سخنران بعدی این نشست حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری بود که در سخنانی خواستار تسریع در راه اندازی و تشکیل جامعه وعاظ و خطیبان شد.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: راه اندازی یک تشکّل صنفی کمک شایانی به رشد و تعالی وعاظ و مبلغین می کند.

وی افزود: وجود تشکّل نوعی همدلی، انسجام، وحدت رویه و امتیازات متنوع دیگری را به همراه خواهد داشت، پس نباید در تاسیس و راه اندازی آن تعلل نمود.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود با اشاره به خاطره یکی از بزرگان حوزه به نقل از حضرت آیت الله العظمی بروجردی (ره) و امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: از آیت الله بروجردی(ره) نقل است بهترین کار در عالم روحانیت، منبر و وعظ و موعظه مردم است و از امام (ره) نقل است، بهترین جایی که مورد مصرف وجوهات شرعی پرداخت دادن به منبرهای وعاظ است که مبلغین دین خدا هستند.

نظرات آخرین سخنران نشست سوم خطبا

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد حسینی خراسانی آخرین سخنران این نشست سه ساعته بود که ضمن تایید دیدیگاه های وعاظ و مبلغین علوم دینی، خواستار تنظیم موضوع برای چنین جلساتی شد.

وی افزود: اگر موضوع جلسات مشخص باشد و یا یک موضوع مطرح شود، از حاشیه ها کاسته و به اصل نشست خواهیم پرداخت.

در پایان این نشست، حجت الاسلام والمسلمین واعظی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی به جمع‌بندی مسائل مطرح شد در نشست سوم مبلغان نخبه پرداخت

گزارش: اکبر پوست چیان    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha